Gépészmérnöki Szakest ipari támogatással

2017, március 6 - 10:07
A Műszaki Kar és az FAG további együttműködéséről, szakmai programokról, valamint egy közös laboratórium létrehozásáról is szó volt az I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakesten, amelyet hagyományteremtő szándékkal rendeztek.

Az egyetem és a Schaeffler-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. szoros kapcsolatát mutatja, hogy a cég szellemi munkakörben tevékenykedő munkatársainak 52%-a a Debreceni Egyetem Műszaki Karán végzett, illetve a 12 fős topmenedzsmentből 9 fő szintén a kar hallgatója volt. A február 24-ei rendezvényen a mintegy 130 egyetemi hallgató és oktató mellett az FAG vezetői és munkatársai is részt vettek.

A szakesten Dúll Sándor nyugalmazott főiskolai docens jóvoltából az érdeklődők megismerhették a debreceni gépészmérnökképzés több mint 50 éves történetét, Mankovits Tamás, a Gépészmérnöki Tanszék vezetője előadásában pedig tanszék jövőbeni terveiről beszélt.

Szabó Péter, az FAG ügyvezetője előadásában kiemelte, hogy a következő időszak fontos lépése lesz, a Schaeffler Laboratórium kialakítása a Gépészmérnöki Tanszéken. Hozzátette: a vállalat a következő években is névadó támogatója lesz a Gépészmérnöki Szakestnek, amelyen minden évben díjaznak egy hallgatót és egy oktatót.


Az idei év első FAG díjazottja a kapcsolatok ápolásáért, az együttműködés támogatásáért Fazekas Lajos főiskolai tanár lett, aki a Gépészmérnöki Tanszéken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért tanszéki elismerést is átvehetett.

Az I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest műsorát zenés, táncos programok színesítették, többek között felléptek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar rézfúvósai, valamint a Hajdú Táncegyüttes tagjai is.

Sajtóiroda

Fotó: Mikolai Márk


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.