MTA DAB Műszaki Szakbizottság

A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága (közismertebb nevén Debreceni Akadémiai Bizottság) önálló tudományos testület, amely Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye tudományos közösségét fogja össze. A bizottság célja, hogy az országhatáron túl is segítse a tudományos élet szervezését.

A Műszaki Szakbizottság feladata és vállalása, hogy támogassa olyan szakmai rendezvények szervezését, melyek az ipar és az akadémiai szféra képviselői számára fórumot adnak a műszaki kutatásokkal és fejlesztésekkel kapcsolatos kommunikációnak, továbbá segítse a műszaki ismeretek terjesztését a társadalom széles rétegei, ezen belül is különösen a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében.

A Műszaki Szakbizottság jelenlegi tisztségviselői a Debreceni Egyetem Műszaki Kar oktatói.

Elnök: Prof. Dr. Kocsis Imre, egyetemi tanár, tudományos dékánhelyettes

Titkár: Dr. Szodrai Ferenc, egyetemi docens

További információk olvashatók az MTA DAB honlapján.

 

 

Korábbi események

  • A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága és a Debreceni Egyetem Műszaki Kara Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2021 címmel tudományos konferenciát szervezett online formában 2021. június 24-én.

Aktuális események

  • A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága és a Debreceni Egyetem Műszaki Kara "Értékteremtés az oktatási folyamatban – Tantárgyak közti szinergia megteremtése a mérnökképzésben" címmel tudományos előadást, majd kerekasztal-beszélgetést tart 2022. november 17-én.
  • Program és rövid összefoglaló

Frissítés dátuma: 2022.11.11.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.