Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Műszaki Könyvtára

Az aktuális információkért kérjük kattintson ide.

Könyvtárunk nyilvános felsőoktatási műszaki szakkönyvtár. Dokumentum állományával és szolgáltatásaival segíti a Műszaki Karon folyó oktató-, kutatómunkát és részt vesz a régió műszaki szakembereinek szakmai továbbképzésében. Gyűjteményi politikánkat ma a karhoz való alkalmazkodás jellemzi. Ennek megfelelően gyűjtjük, feldolgozzuk és szolgáltatjuk a karon oktatott tudományterületek, valamint a kapcsolódó alap-és határtudományok szakirodalmát. Gyűjtőkörünk főbb területei: építész- és építőmérnöki, településmérnöki gépész- és épületgépész-mérnöki, vegyészmérnöki, villamosmérnöki, környezetmérnöki tudományok, műszaki menedzseri, műszaki informatikai, minőségbiztosítási ismeretek. Matematikai, fizikai, közgazdasági, jogtudományi, történelmi, filozófiai, pedagógiai, pszichológiai alapműveket is beszerzünk. Kézikönyvtárunkban általános és szaklexikonokat, szótárakat, műszaki táblázatokat, adattárakat, tervezési segédleteket és szakmai katalógusokat talál az olvasó.

Fontosnak tartjuk a Műszaki Kar közösségi életében való aktív részvételt. A Műszaki Kamarakiállítás keretei között lehetőséget teremtünk azoknak, akik a képző- és fotóművészet területén szeretnének saját műveikkel bemutatkozni, a Műszaki Teaház programsorozat keretében pedig a Műszaki Kar oktatói és hallgatói számolhatnak be kutatásaikról, tudományos tevékenységükről.

Tovább a Könyvtár honlapjára

Frissítés dátuma: 2021.09.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.